KONTAKT: +381 69 423 2 081 |

Dr Dimitrijević | FIT TRUDNICA | NOVOSTI

BOL U MALOJ KARLICI...?

Bol u amaloj karlici često dijagnostički je izazov za multidisciplinarni tim. Ali uz iskustvo lekara za dobro tumačenje iscrpnih podatke o tome kako je bol nastao i kakve su nje¬gove karakteristike, određeuje se jasna procedura za dijagnostiku i rešenje problema. 

BOL U MALOJ KARLICI...?

Bol u amaloj karlici često dijagnostički je izazov za multidisciplinarni tim. Ali uz iskustvo lekara za dobro tumačenje iscrpnih podatke o tome kako je bol nastao i kakve su nje¬gove karakteristike, određeuje se jasna procedura za dijagnostiku i rešenje problema. 

Izuzetno i široko iskustvo i specijalizovanost lekara DMEDICA omogućava Vam da u što kraćem roku rešite problem bola u maloj karlici. 

abstract-poster-woman-face-in-one-continuous-line-drawing-style-beauty-salon-or-fashion-print-minimalist-concept-hand-drawn-line-art-isolated-on-white-background-vector-sketch-illustra

MNOGOBROJNOST UZROKA

Bol na jednom mestu, rasporstanjeno, u određenim aktivnosti, u određeno deoba dana,meseca ciklusa, može biti posledica hormonskih promena i biti poprilično bezazlena ali može ukazivati na stanja koja zahtevaju medinski tretman kao što su zapaljenje materice i adneksa (pridruđeni organi materice – jajnici i jajovodi), te mogu biti uzroka urođenih anomalija matrice, retrovezije, akutne ili hronične inflamatorne poriomene i upale, cervikalne stenoze, adenomioze, mioma, karcinoma (i endometrijuma i grlića), endometrize, upale jajovoda, upale jajnika..ili posledice mehaničkih poverda.

Naš zadatak je da na što precizniji i brži način prepoznamo potencijalni uzrok bola male karlice. Lokalizujemo organ male karlice odakle potiče problem i otklonimo postojanje organskog uzroka: ultrazvukom, kolposkopijom i citologijom, a po potrebi i histero-salpingografijom (HSG), histeroskopijom i laparoskopijom u sardanji sa drugim medicinskim dijagnostičkim oblastima.

DIJAGNOSTIČKE PROCEDURE

Pregledom anamneze prethodnih oboljenja ili kartona pacijenta a potom nizom dijagnostičkih pitanja lekar će pokušati da stekne prve informacije koje su od izuzetne vaćnosti za dijagnostičke pretpostavke i postavljanje redosleda pregleda. Neophodno je uzeti iscrpne podatke o tome kako je bol nastao i kakve su njegove karakteristike.

Zatim se radi detaljan klinički pregled, koji obično počinje ultrazvukom kojim se stiču osnovne informacije o stanju organa u maloj karlici, a potom ukoliko ultrazvuk sa color dopplerom nepruži mnogo informacija vrći se kolposkopija a pregked grlića uz citologiju i komletni cerviklani i vaginalni  brisevi. Ukoliko se u okviru rađenih analizama ne dobije odgovor ginekolog obično predlaže historoskopski pregled materice kojim se vrši uvid i iksljučuje postojanje upale endomtrijuma, ili drugih promena endometrijuma, abnormalnosti, priraslica, polipa i mioma. Ginekolog se možda pre histerskopije može odlučiti za  ultrazvučni kontrasni pregled uz 3D Power Color doppler za utvrđivanje postojanja polipa, mioma ili teže vidljivih promena u endometrijalnoj šupljini.

Sledeće što bi ginekolog mogao predložiti moglo bi biti laparoskopija kojom stiče uvid u kompletnu sliku svoh organa male karlice i spolja ne samo unutrašnje stanje organa male karlice posmatrajući ih kroz trbušnu duplju, čime se može dijagnostikovati endometrioza ili problem sa jajovodima ili jajnicima.

Dijagnoza hroničnog pelvičnog bola nije nimalo laka. U nejasnim slučajevima potreb¬no je konsultovati lekare drugih specijalnosti, pre svega urologe, gastroenterologe, reumatologe, neurologe i ortopede.

INTERDISCIPLANRNI PRISTUP

Kada se eutvrdi uzrok bola lokalizovan široko ili usko i precizno u maloj karlici Terapija se sastoji u delovanju na uzrok, naravno, ako je on utvrđen. U principu terapijske uglavnom su modernije generacije i mogu bit i neinvazivne i invazivne ali bez teških hiruških zahvata kao nekada uz duge i bolne periode oporavka.

Kod postojanja idiopatskog hroničnog pelvičnog bola lečenje se sastoji od davanja analgetika i ili drugih pristupa lačenju akutnog bola neorganskog porekla. U težim slučajevima se obavlja operacija presecanja senzitivnih nervnih puteva, koja je u ginekološkoj praksi poznata kao presakralna neurektomija.

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus ante neque, dignissim at lacinia sed, placerat vel quam. Nam pulvinar sagittis pulvinar. Fusce ultricies dapibus quam, vitae porttitor nibh lobortis id. Etiam erat nulla, accumsan sit amet mollis in, gravida non elit. Donec sed elementum lectus. Praesent luctus, felis et faucibus porttitor, orci sem ultricies libero, sed auctor sem mi non lorem. Phasellus sem metus, ornare at tristique tincidunt, pharetra sit amet odio. Nullam augue enim, accumsan in libero ut, sodales vulputate nunc. Donec imperdiet rhoncus tortor vitae euismod.

Najnovije vesti

OOO
Rejuvenacija vagine
REJUVENACIJA...
Endometriosis_G_1279332388-scaled
ENDOMETRIOZA
ENDOMETRIOZA...
polipi-na-materici-uklanjanje
Endometrijalni polipi
POLIPI...
126610867-the-concept-of-care-and-support-the-health-of-the-uterus-
Uzroci bola u maloj karlici
BOL...
6555ca0dbf6078d4cfdd
Trudnoća i more
TRUDNOĆA...
trudnoca-nedelja-14-copy
Trudnoća po nedeljama - 1 do 4. nedelje trudnoće
TRUDNOĆA...
HERO 1
Miomi u materici
MIOMI...
muski-sterilitet-uzroci-i-resnja
Alarm: Beba ne dolazi? Problemi sa začećem
ALARM...
images
Insulinska rezistencija
infertility-feature
Psihološke nedoumice steriliteta

VAŽNI SAVETI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Accordion Content
Facebook
Twitter
LinkedIn

CENOVNIK DMEDICA

CENOVNIK ZA LEKARSKU ORDINACIJU ZA GINEKOLOGIJU I AKUŠERSTVO DMEDICA je u izradi. 

Molimo Vas da nas, u međuvremenu, kontaktirate na:

Telefone:

 • +381 69 423 2 081
 • +381 11 4232081

ili napišete email upit za cene traženih usluga na ordinacija@dmedica.rs 

HVALA VAM NA POVERENJU!

DMEDICA U NAJBOLJOJ SLUŽBI VAŠEG ZDRAVLJA!

ZAKAŽITE PREGLED

BRZI LINKOVI

CENOVNIK DMEDICA

CENOVNIK ZA LEKARSKU ORDINACIJU ZA GINEKOLOGIJU I AKUŠERSTVO DMEDICA je u izradi. 

Molimo Vas da nas, u međuvremenu, kontaktirate na telefone:

 • +381 69 423 2 081
 • +381 11 4232081

ili napišete email upit za cene traženih usluga na ordinacija@dmedica.rs 

HVALA VAM NA POVERENJU!

DMEDICA U NAJBOLJOJ SLUŽBI VAŠEG ZDRAVLJA!

Dr MIlanka Rajković

SPECIJALISTA GINEKOLOGIJE I AKUŠERSTVA

Dr Milanka Rajković-specijalista ginekologije i akušerstva

Dr Milanka Rajković-specijalista ginekologije i akušerstva

Školovanje i usavršavanje

Dr Milanka Rajković rođena je 9.6.1965. godine u Peći. Osnovnu i srednju školu završila je u Peći i kao redovan student upisala Medicinski fakultet Univerziteta u Prištini. Nakon diplomiranja, 1990. godine zaposlila se kao lekar opšte prakse u školskom dispanzeru Doma zdravlja Peć i radila do 1996, kada započinje specijalizaciju iz oblasti ginekologija i akušerstvo u opštoj bolnici „ Radovan Bulatović“ u Peći. Završnu godinu specijalizacije odradila je u Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCS u Beogradu.

Godine 2001. na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu položila je specijalistički ispit sa odličnom ocenom i stekla stručno zvanje specijaliste ginekologije i akušerstva.

                                                             Radno iskustvo

Svoje radno iskustvo specijaliste nastavlja u klinici „Narodni front“ u Beogradu, radeći četiri godine na odeljenju steriliteta i infertiliteta i 15 godina na odeljenju porodilišta, a zatim još 5 godina na odeljenju akušersko-2. Dodatno iskustvo rada u  privatnoj praksi (od 2010. godine) upotpunjuje i kolposkopskim i citološkim pregledima- ispit iz kolposkopije položila 2000.i obuku iz citologije 2006.godine sa visokim ocenama.

Redovan član Srpskog lekarskog društva i Lekarske komore Srbije.

Učestvovala na brojnim domaćim i inostranim kongresima

 

Dr med. Dunja Popov

SPECIJALISTA GINEKOLOGIJE I AKUŠERSTVA

Mr sci med. dr Olga Popović

SPECIJALISTA GINEKOLOGIJE I AKUŠERSTVA

Mr sci med. dr Olga Popović BIOGRAFIJA

Mr.sci.md.dr Olga Popović

Rođena 23.01.1974.godine u Prijepolju.

Osnovnu i srednju školu završava u Požarevcu.

ŠKOLOVANJE I OBRAZOVANJE:

Diplomirala 2000. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Nakon diplomskih studija, na istom fakultetu Univerziteta u Beogradu, završava postdiplomske studije i stiče zvanje Magistra medicinskih nauka.

Specijalizaciju iz oblasti Ginekologije i akušerstva završila na istom Univerzitetu sa visokom ocenom.

Redovno pohađala i vrlo uspešno završila Nacionalnu školu za patologiju cerviksa, vagine, vulve i kolposkopiju. Takođe u tom periodu pohađala i sa uspehom završila sva tri nivoa na Međunarodnoj školi za Ultrazvučnu dijagnostiku sa položenim ispitim iz oblasti ultrazvučne sonografije.

Redovno pohađala dodatnu obuku iz oblasti perinatološke ultrazvučne dijagnostike kod akademika prof. dr Nebojše Radunovića gde je stekla dodatna stručna znanja.

 RADNO ISKUSTVO:

Početak radnog iskustva, tačnije prvih sedam godina svog radnog angažmana ostvaruje praksom na odeljenju Urgentne službe Ginekološko-akušerske klinike“Zvezdra“, gde kasnije nastavlja svoj angažman i stručno usavršavanje radom na Ginekologiji i akušerstvu u bolničkim sulovima.

Od 2021. godine ulazi u stalni radni odnos  u KBC „Zvezdara“.

U privatnoj praksi svoje isksutvo stiče od 2007. godine.

Učestvovala na mnogobrojnim svetskim, evropskim i domaćim kongresima.

 

Dr. Svetlana Zorić

specijalista interne medicine – endokrinolog

 

 Obrazovanje i  profesionalna karijera

 • Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu   1981-1986.
 • Specijalizacija – oblast interna medicina – Medicinski fakultet Univerzteta u Beogradu, 1995.
 • Subspecijalizacija – oblast endokrinologija – Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu, 2014.

Profesionalna karijera (stalna zaposlenja i radno iskustvo)

 • 1989-2019. Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbije
 • Internistička ordinacija “Vita Longa” Beograd.

Članstvo u profesionalnim udruženjima

 • Srpsko lekarsko društvo (SLD)
 • European Association for the Study of Diabetes (EASD)
 • European Society of Endocrinology (ESE)
 • Srpsko udruženje za proučavanje gojaznosti (YASO)

Publikacije

Autor i koautor u oko 150 stručnih radova objavljenih u recenziranim časopisima, monografijama i zbornicima radova

Posebna interesovanja

Šećerna bolest, bolesti štitaste žlezde, sindrom policističnih ovarijuma (PCOS),  reproduktivna endokrinologija.

 

Dr sci med. Milić Veljović

SPECIJALISTA ANESTEZIOLOGIJE

Dr sci med. Milić Veljović, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom

Opšti podaci
Rođen 12.10.1961. u Istoku.
Obrazovanje:
2013. Docent
2012. Doktorska disertacija, VMA Beograd: Efekat preoperativne primene omega tri nezasićenih masnih kiselina u prevenciji ishemijsko- reperfuzionog oštećenja miokarda kod operacije revaskularizacije miokarda sa primenom vantelesnog krvotoka)
2006. Asistent
2005. Magistarski rad, VMA Beograd: Hemodinamski, respiratorni i metabolički
parametri posle infuzije7,5% NaCL kod operacija revaskularizacije srčanog mišića
1994 – 1998. Specijalizacija iz anesteziologije i intenzivne terapije, Klinika za
anesteziologiju i intenzivnu terapiju, Vojnomedicinska akademija, Beograd
1981 – 1987. Doktor medicine, Medicinski fakultet Beograd

Kretanje u službi:
2015. Zastupnik načelnika Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, Vojnomedicinska akademija, Beograd
2014. Načelnik Odeljenja za anesteziologiju, Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, Vojnomedicinska akademija, Beograd
2007. Načelnik Odeljenja za intenzivnu terapiju, Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, Vojnomedicinska akademija, Beograd
2004 – 2007. Načelnik odeljenja za buđenje, Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, Vojnomedicinska akademija, Beograd
1998 – 2004. Anesteziolog u Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, Vojnomedicinska akademija, Beograd
1992 – 1994. Načelnik sanitetske službe i Upravnik garnizonske ambulante u Kosovskoj Mitrovici
1990 – 1992. Lekar u garnizonskoj ambulanti Lađevci

Usavršavanje
2005. Pittsburg, USA, Institut za transplantaciju Thomas Starzl
Predmet edukacije
2007. Trauma kurs, Norveška
OD 1998. Predavač po pozivu na brojnim stručnim skupovima anesteziologije, urgentne medicine, reanimacije i traume uzemlji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori.
Veliki broj objavljenih radova u domaćim i stranim časopisima.

Projekti
2007. GENOSEPT studija

Članstvo
1998. Član Udruženja anesteziologa i intenzivista Jugoslavije
1998. Član Udruženja za regionalnu anesteziju Srbije (SARA)
1998. Član Udruženja anestezista, reanimatora i transfuzista Srbije (UART)
1994. Član Sekcije za anesteziologiju i intenzivnu terapiju Srpskog Lekarskog Društva

Dr Vranjanac Aleksandar

SPECIJALISTA ANESTEZIOLOGIJE

Obrazovanje: Medicinski fakultet zavrsio 1997. U Beogradu
Specijalizaciju iz anesteziologije sa reanimatologijom zavrsio 2004. na VMA u Beogradu
Radno iskustvo : 1998.-2000. Lekar opste prakse VTA VS Beograd
2000.-2008. Anesteziolog VMA Beograd
2008.-2012. GAK Narodni front anesteziolog
2012.-2020. VMA Beograd Anesteziolog
2020. i dalje GAK Narodni front šef odseka intenzivnog lečenja
Članstvo u SLD, Udruzenje anesteziologa Srbije, LKB.

Prim. dr med. Ivana Pešić Stevanović

specijalista transfuziolog, subspecijalista hematolog

Obrazovanje

2014 – zvanje Primarijus

2011 – Subspecijalizacija iz hematologije  Medicinski  fakultet u Beogradu sa ocenom 10 i odbranom subspecijalističkog rada “Karakteristike sistema proteina C kod žena sa ponovljenim gubitkom ploda“.

2005  – Specijalizacija iz transfuziologije  Vojnomedicinska akademija u Beogradu sa ocenom 5 i odbranom specijalističkog rada “Hematogene transmisivne bolesti“

2000 – Medicinski fakultet  u Nišu i odbrana diplomskog rada “Hirurško lečenje karcinoma poglavine“

Radno iskustvo

2011 – Specijalista transfuziologije, subspecijalista hematolog  Kabineta za transfuziju i                   klinički konsultant GAK”Narodni front”, Beograd

2007  – Specijalista transfuziologije Odeljenja transfuzije GAK”Narodni front”, Beograd

2005  – Specijalista transfuziolog u Službi transfuzije Opšta Bolnica Pančevo

2001-2005 – Lekar  na specijalizaciji u Institutu za transfuziologiju Vojnomedicinska akademija, Beograd

2000- 2001  – Lekar  na stažu Opšta bolnica Leskovac

Predavač na stručnim sastancima, kongresima i simpozijumima transfuziologa Srbije,               ART,GAS GAN

Ukupan broj  objavljenih radova: 45, autorskih 17 i koautorskih 28.

Posebna interesovanja

Poremećaji faktora koagulacije, funkcija trombocita, fibrinoliza, hemofilije, trombofilije, molekularni markeri aktivirane hemostaze i imunohematologija

Članstva

Udruženje transfuziologa Srbije

Udruženje za hemostazu i trombozu Srbije

SLD – Srpsko lekarsko društvo:

            – Sekcija za transfuziologiju,

            – Sekcija za hematologiju,

            – Ginekološko-akušerska sekcija

ART – Udruženje anestetičara, reanimatora i transfuzista

LKS – Lekarska komora Srbije

Društvo za borbu protiv raka

Dr Vera Stanikić

specijalista interne medicine, subspecijalista kardiologije

Dr Vera Stankić je specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije sa preko 20 godina radnog iskustva u GAK „Narodni front“.

Načelnica je odeljenja interne medicine.
Specijalizaciju je završila 1998. godine, a subspecijalizaciju 2010. godine u KBC Zemun.

Učesnica je brojnih domaćih i međunarodnih kongresa i kontinuiranih edukacija. Član Lekarske komore Srbije, Srpskog lekarskog društva i Udruženja kardiologa Srbije.

Dr sci. med. dr Dejan Dimitrijević

Specijalista ginekologije i akušerstva

Osnovne studije i radni odnos

Studije medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upisuje 1990/1991. godine. Diplomirao je 1996. godine sa prosečnom ocenom 9,17 (devet, sedamnaest).

Obavezan lekarski staž obavlja na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Stručni ispit za doktora medicinske polaže 1997. godine.

Zasniva radni odnos u Ginekološko akušerskoj klinici „Narodni front“, 1998 godine.

Zaposlen u stalnom radnom odnosu u GAK „Narodni front“ od 2000.godine. Nakon položenog specijalističkog ispita 28.5.2002. godine radi kao specijalista ginekolog akušer na Odeljenju ultrazvučne dijagnostike. Od 2007.godine radi kao specijalista ginekolog akušer na Odeljenju Intezivna nega,zatim od 2008.godine na odeljenju Konzervativni sterilitet,od 2009.godine na odeljenju Preoperativna priprema,od 2013.godine na odeljenju Dnevna bolnica,od 2014.godine na odeljenju Ultrazvučna dijagnostika,a od 2017.godine na odeljenju Porodilišta .

 Specijalizacija

Specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva upisuje 1997/98.godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a specijalistički ispit polaže  dana 28.05.2002. godine.

Postdiplomske studije

Magistarske studije iz oblasti Humane reprodukcije na Medicinskom fakultetu u Beogradu upisuje 1997/98.godine, a odbranio je magistarsku tezu dana 27.12. 2007. godine pod nazivom : „Komparacija histerosonografije i histeroskopije u dijagnozi krvarenja u perimenopauzi“.

 Doktorat

Doktorat iz oblasti Humane reprodukcije odobren mu je od strane Veća naučnih oblasti medicinskih nauka, , a odbranio ga je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, sa temom pod nazivom “Značaj primene postoperativne hormonalne terapije u pojavi recidiva kod bolesnica operisanih od endometrioze jajnika”, dana 24.12.2014.godine.

Ostalo

Kompjuterske veštine, MS Office, internet pretraživači, kao i ostali programi u domenu poslovne primene. Govori tečno enleski jezik.

 1. NAUČNI I STRUČNI RAD

Autor i koautor je 15  naučnih i stručnih radova, od kojih je 6 objavljeno in extenso u časopisu sa JCR liste, međunarodni časopis (M23 klasifikacija Ministarstva prosvete i nauke); 5 radova objavljeno u celosti u zborniku međunarodnog skupa; 3 rada objavljena u celosti u zbornicima nacionalnog skupa; 1 rad u izvodu u zbornicima međunarodnih skupova.

Ukupan IF je 2,559

 Spisak radova

Originalni rad in extenso u časopisu sa JCR liste
 1. Aničić R,  Đukić M,  Rakić S,  Vasiljević M,  Dimitrijević D,  Milićević S.  Evaluation  of  utero-ovarian  hemodynamics in  relation  to  fertility and  stage  of  endometriosis. Clinical  and  Experimental  Obstetrics and Gynecology, 2012; 39(4): 526-8. M23 IF 0,379
 2. Dimitrijević D, Vasiljević M, Aničić R, Branković S. Comparison of hysterosonography and  hysteroscopy  for  diagnosis  perimenopausal  bleeding. Clinical  and  Experimental  Obstetrics and Gynecology, 2013; 40(2): 246-9 M23 IF 0,357
 3. Dimitrijević D, Vasiljević M, Aničić R, Branković S, Ristić A, Dević A. Frequency of recurrence of endometriosis of the  ovary in  operated  patients  depending  on  the  applied  laparoscopic  technique  and  postoperative  supressive  therapy. Clinical  and Experimental  Obstetrics and  Gynecology, 2015;42(5):339-43 M23 IF 0,434
 1. Mihajlovic S,Vasiljevic M,Jurisic A,Kisic Tepavcevic D,Dimitrijevic D,Nejkovic     L.Predictive value of transvaginal ultrasaund  score for detectio of endometrial malignancy.Clin Exp Obstet Gynecol.2016;43(5)M 23 IF 0.429
 1. Ristić A,Filimonović D,Džatić-Smiljković O,Dimitrijević D,Aničić R,Mihajlović S,Ardalić D,Srbinović Lj,Đukić M.Risk of malignancy index in discrimination between bening and malignant adnexalmasses.Eur J Gynaecol Oncol,2018,Vol.XXXIX,no.5,P733-736 M 23  IF 0,245.
 1. Đaković E,Jurišić A,Rudić Biljić Erski I,Mihajlović S,Dimitrijević D at al.(2020)Psychological State and Threatened Preterm Delivery-The impact of Progesterone Therapy.J Reprod Med Gynecol Obstet 5:047 M23 IF 0,72

Ukupan IF 1,839

Ceo rad u časopisu koji je indeksiran u Medline-u

Ceo rad u časopisu koji nije indeksiran u Medline-u

Ceo rad u zborniku medjunarodnog skupa

 1. Djakovic E,Dimitrijevic D,Djukic M,Smiljkovic Dzatic O,Sosevic O,Riszic A.SIS-Sonohisterografija slanim rastvorom u ranoj dijagnostici hiperplazije endometrijuma.Ginekološko akušerska nedelja SLD;Zbornik radova,Beograd,2016;453-459.
 2. Zecevic N,Rakic S,Radovanovic A,Anicic R,Novakovic S,Dimitrijevic D,Tasic L,Dobrosavljevic A,Jankovic Raznatovic S.Budućnost prenatalne dijagnostike-genomska komparativna hibridizacija (CGH ARRAY).Ginekološko akušerska nedelja SLD;Zbornik radova,Beograd,2016;190-196.
 3. Zecevic N,Rakic S,Radovanovic A,Vlahovic J,Novakovic S,Tasic L,Dobrosavljevic A,Anicic R,Dimitrijevic D.Vaginalni porodjaj nakon carskog reza.Ginekološko akušerska nedelja SLD;Zbornik radova,Beograd,2016;262-270.
 4. Zecevic N,Rakic S,Radovanovic A,Raznatovic Jankovic Svetlana,Vlahovic J,Mihajlovic S,Dimitrijevic D,Anicic R,Cabunac P,Novakovic S,Jovanovic I.VTO kod žena nakon 40-e godine života:perinatalni i maternalni ishodi.Ginekološko akušerska nedelja SLD;Zbornik radova,Beograd,2015;240-249.
 5. Ristić A,Djukić M,Andjelić S,Aničić R,Dimitrijević D.Uloga ultrasonografije u skriningu tumora dojke.56.Ginekološka akušerska nedelja SLD;Zbornik radova,Beograd,2012;549-64.
Ceo rad u zborniku nacionalnog skupa
 1. Mitrovic-Jovanović A,Zamurović M,Ćurković A,Pešić-Stevanović I,Lubardić-Savić S,Ignjatović B,Dimitrijević D.Vaginalne i abdominalne histerektomije.54.Ginekološko akušerska nedelja,Zbornik radova,Beograd,2010;393-400.
 2. Dimitrijević D,Živanić V,Djukić M,Lukić R.Poboljšanje vizualizacije ploda u ranom drugom trimestru pritiskom na prednji trbušni zid.XLVII Ginekološko akušerska nedelja,Zbornik radova,Beograd,2003;320-3.
 3. Lukić R,Djukić M,Živanić V,Dimitrijević D.Ektopični graviditet-diferencijalno dijagostičke dileme.XLVII Ginekološko akušerska nedelja,Zbornik radova,Beograd,2003;507-9.
Izvod u zborniku medjunarodnog skupa

1.Nebojsa Z,Rakic S,Jankovic Raznatovic Svetlana,Radovanovic A,Stankovic J,Novakovic S, Dimitrijevic D.Complications and outcomes of pregnancies after ART procedures, in women   with advanced age.12th World congress of perinatal medicine,abstract book,Madrid,2015;1023:P-0591

Poglavlja u knjigama, udžbenicima I prkatikumima

 

 1. Predavanje po pozivu na međunarodnim I domaćim skupovima
 1. Učešće u projektima, saradnja sa drugim naučnim isntitucijama, međunarodna saradnja
 1. Druga dostignuća (recenzije, recenzije u časopisima, sekcije, udruženja)
 1. Usavršavanja I kontinuirana medicinska edukacija

2th congress os serbian association of endoscopisc surgeons,Belgrade,Serbia,2019.g

18th World congress in fetal medicine,Alicante,Spain,2019.godine

18th World congress of the Academy of Human Reproduction,Dublin,Ireland,2019.g

Škola perinatološkog 3D/4D ulltrazvuka,predavač,Beograd,Srbija ,maj i novembar 2018.g

XXVI Europian Congress of Perinatal Medicine,St.Petersburg,Russia,2018.godine

Ian Donald Advanced Course of Fetal Perinatal Ultrasound,Cagliari,Italy,2018.godine

Minimally Invasive Surgery Week ,San Francisco,California,USA,2017.godine

 1. kongres endoskopskih hirurga Srbije,Beograd,Srbija,2017.godine

Global Congres on Hysteroscopy,Barcelona,Spain,2017.godine

2nd Congress of minimally invasive gynecology as lecturier,Novi Sad,Serbia,2016.godine

15th World Congress in Fetal Medicine,Palma de Mallorca,Spain,2016.godine

Clinical observership at the Department of Obstetrics and Gynecology Medical Universiti of Vienna,Austria 2015.godine

12th World Congress of perinatal medicine ,Madrid,Spain,2015.godine

2nd Congress of minimally invasive gynecology as lecturier,Belgrade,Serbia,2015.godine

16th World Congress on Human Reproduction ,Berlin,Germany ,2015.godine

Advanced laparoscopy and laparoscopic hysterectomy,Maidston academic centre,Maidstone hospital,England ,2014.godine

The First global conference on contraception, reproductive and sexual health [srb. Prva svetska konferencija o kontracepciji, reproduktivnom i seksualnom zdravlju], the European Society of Contraception and Eproductive Health, Kopenhagen, Danska, 2013. godine

10th European Accreditation Council for Continuing Medical Education to provide the following CME activity for medical specialists, Budva, Crna gora, 2012. Godine

Vienna International School of 3D UltraSonography, Intranational Academz of Medical Ultrasound, Beograd, Srbija, 2011. Godine

20th Annual Congress of the European Society for Gynaecological Endoscopy, London, Engleska, 2011. Godine

9th Annual Meeting of Mediterranean Society for Reproductive Medicine, Pariz, Francuska, 2011. Godine

19th Annual Congress of the European Society for Gynaecological Endoscopy, Barselona, Španija, 2010. Godine

Hysteroscopic Workshop on Contemporary trends in office hysteroscopy, Maribor, Slovenia, 2009. Godine

25th Annual meeting of the European  Society of Human Reproduction and Embryology, Amsterdam, Holandija, 2009. Godine

IAN DONALD Inter-University School of Medical Ultrasound, Beograd, Srbija, 2008. Godine

8th World Congress of Perinatal Medicine, Firenca, Italija, 2007. godine

 

 1. OCENA O REZULTATIMA PEDAGOŠKOG RADA

 

Od 2017. godine od kada je izabran za kliničkog asistenta dr Dejan Dimitrijević savesno i odgovorno izvršava sve svoje obaveze u nastavi. Učestvuje u izvođenju teorijske i praktične  nastave iz Ginekologije i akušerstva, vodi internatske vežbe. Ocena od strane studenata je 5 (pet), a dobitnik je i priznanja i zahvalnice za posvećenost u radu sa studentima od Studentskog parlamenta 2019. godine.